fredag 7 december 2012

Kejsarpingviner

Idag vill jag visa några snygga bilder på kejsarpingviner. De är jättestora, faktiskt den största pingvinarten. På latin heter de Aptenodytes forsteri.

Bild från: http://pyrets-basecamp.blogspot.se/2008_10_01_archive.html

Bild från: http://hem.passagen.se/deejayanna/Kejsarpingvintext.htm


De är också de enda pingviner som har observerats i en öken.

onsdag 5 december 2012

Krypande pingviner

När det är kallt ute, kryper pingvinerna istället för att gå upprätt. Det är för att de ska kunna hålla kroppsvärmen bättre.


Jag gillar verkligen pingviner, de är så himla smarta!

tisdag 4 december 2012

Kungspingviner


Idag börjar jag en följetong om alla 18 pingvinarter. Vi börjar med Kungspingvinen, eller Aptenodytes patagonicus, som den heter på latin. Kungspingvinen är ganska stor och känns igen på de gula teckningarna kring huvud, hals och näbb. 

Bilden har jag hittat här.
Man kan också känna igen en kungspingvin på att den bara reagerar på tilltal om man kallar den för Ers Majestät.


Visst är de grymma!?

onsdag 21 november 2012

Mänskliga pingviner

Idag vill jag skriva om hur lika människor och pingviner är. Människor kan vara elaka, retas och mobba varandra. I skolan kan det ju vara så att om man kanske har fel kläder, fel skor eller är lite töntig så kan man bli mobbad.

I pingvinernas samhällen förekommer många saker som är lika hur vi människor beter oss. Jag har hittat en film som bevisar att pingviner kan vara utstuderat taskiga mot varandra genom att t ex knuffas eller fälla varandra.


Filmen är ganska rolig, på samma sätt som det kan vara roligt att se en video där en människa snubblar på ett roligt sätt. Jag gillar inte mobbing, så jag blir lite arg också. Man ska vara snäll mot andra, oavsett om man är människa eller pingvin.

måndag 12 november 2012

Flygande pingvin


Jag har hittat bildbevis! Den här pingvinen flyger!

Bild från: http://www.vadallatok.hu/kepek_pingvin1.html
Pingviner kan alltså visst flyga. Här är ett tydligt bevis på det. De har en underlig, lite upprätt flygstil och viker inte in fötterna som många andra fåglar gör när de flyger. Eftersom de inte har så långa fjädrar på vingarna, använder pingviner också stjärten när de flyger. Här på bilden har pingvinen inte riktigt kommit igång ännu, Möjligen är det en ungfågel som inte har koll på all teknik ännu. De vuxna pingvinerna använder nämligen stjärten som propeller för att ta sig framåt i luften. Vingarna är roder, som håller dem upprätta.

Jag kommer att skriva flera artiklar om flygande pingviner snart. Hurra för pingviner!

måndag 5 november 2012

Pingviner är grymma

Jag tycker att pingviner är grymma! De är fåglar som kan simma, dyka och vara klädda i frack samtidigt.



Bild från: http://people.su.se/~mjako/images/photo_gallery/big/pingvin.jpg